Sänk ditt IGF-1 med korttidsfasta!

Jag har provat på både 24 timmars fasta och 16 timmars fasta för att chocka kroppen lite och bryta mönster. Många tror att man blir trött och orkeslös utan mat, men man blir faktiskt skarpare och full av energi! I alla fall är det min erfarenhet. Jag blev lite yr och kände ett sug i magen då och då, men inte värre än så! Det går även att träna utan mat. Det som händer är att när kroppen gör slut på sina kolhydratdepåer börjar kroppen att använda fett som bränsle. När kroppen sen inte får påfyllning av föda som den är van vid, sätter sig hjärnan i överlevnadsläge, vilket gör oss skarpare och enligt studier på möss till och med ökar hjärnans celler! Vi skulle faktiskt kunna få bättre minne och förebygga demenssjukdomar som Alzheimer genom att fasta lite då och då! Genom detta sänker man drastiskt IGF-1 värdena i kroppen, vilket står för Insulin like Growth Factor och är det hormon som bl a göder cancerceller. Den som har ett högt värde av IGF-1 påskyndar cellfördelningen och därmed åldrandet. Genom att fasta 24 timmar upp till 3,5 dygn, sänker man sitt IGF-1, vilket istället låter cellerna reparera sig.

Vetenskapens Värld, svtplay

Men nu är det påsk och jag sparar fastandet till nästa vecka! Vill ju inte förstöra trevliga luncher och middagar, men torsdag 19- fredag 19 skulle funka för mig:) Hur ser ditt schema ut?

20130327-143838.jpg
Fantastiskt trevliga Tehuset Java i Lidingö centrum. Man vill inte gå därifrån, service, kvalitet och ett varmt bemötande. De här godsakerna kommer från Danska Summerbird och har fantastiska delikatesser. Jag vet det för man får provsmaka. Så man vet vad man ger bort :)

20130327-144253.jpg